Disk Golf pred fakulteto za šport!

objavljeno: 26. maj 2016 14:18 avtor: DGSi Frizbizveza
Na fakulteti za Šport v Ljubljani so imeli 25.5.2016 Dan športa. Razen stalnega programa študentje proti profesorjem in podobne izpeljanke, smo študentom in profesorjem predstavil tudi, za večino njih, nov šport - disc golf.
V imenu Disc golf zveze Slovenije je igro disc golf predstavil Matej Pagon iz podjetja Pagonšport, asistiral pa sem mu Aleksander Savnik iz novo ustanovljenega Disc golf kluba Ljubljana.
Matej je s sabo prinesel svoj arsenal discov in premičen koš. Zasluge za predstavitev gredo predvsem Francu Zalarju, ki nam je pripravil termin.
Na zelenici ob nogometnem igrišču se je postavil 1 koš. V 3 urah smo disc golf predstavili cca 20 osebam, od tega se jih je 15 preizkusilo v sami igri. Povdariti je treba, da so imeli študentej na sporedu ves čas tekme in jih je bolj malo kolobarilo po celem kampusu.
Nekaj fantov pa smo le dobili na našo zelenico in so v igri uživali skoraj 30 min in povedali so, da jim je igra zelo zanimiva. Samo igro DG smo predstavili tudi 3 profesorjem, ki so bili nad zanimivostjo same igre presenečeni.
"Zanimiva, lahka, za vsakogar" ... so bili njihovi komentarji.
Dogodek je bil obiskovalcem zanimiv.

Matej in Aleksander


Comments